Posted on: 30. august 2024 Posted by: fotballskoforfan Comments: 0
Chelsea går videre til UEFA-cupen: 3-2 seier sammenlagt over Servette

Chelsea gikk videre til UEFA European Association League-gruppespillet med en 3-2 seier sammenlagt over sveitsiske Servette torsdag kveld. Selv om de tapte 1-2 i Genève, klarte Blues å gå videre takket være en 2-0 seier i den første etappen på Stamford Bridge. Kampen viste imidlertid også noen problemer i begge ender av laget.

Chelsea tok ledelsen tidlig i kampen med et straffespark fra Nkunku. I det 14. minutt gjorde Mudrick en smart tyveri etter at motstanderens forsvarer gjorde en feil, og tvang motstanderens høyreback Keigo Tsukimoto til å felle, og dommeren tildelte en straffe. Nkunku scoret straffen og Chelsea tok en 3-0 samlet ledelse. Dette øyeblikket så ut til å indikere at Chelsea enkelt ville gå videre til gruppespillet, men Servette ga seg ikke lett.

I det 32. minutt skapte Servette en mulighet gjennom Derek Koutsas gjennombrudd. Han brøt gjennom Chelsea-forsvaret på venstresiden og sendte ballen til Jeremy Guilhermeno, som scoret et kraftig skudd for å utligne. Da Guilhermeño scoret dette fantastiske målet, hadde han på seg et par Adidas Predator fotballsko, og viste sine presise skuddferdigheter og sterke eksplosive kraft. Utseendet til denne ballen gjorde Chelseas forsvar anspent umiddelbart, og situasjonen på banen begynte å bli komplisert.

I andre omgang fortsatte Servette å presse, og Chelsea kontrollerte en gang situasjonen, men klarte likevel ikke å øke poenggapet. I det 68. minutt scoret Servettes Enzo Crivelli med en heading, og endret stillingen til 2-1, noe som plutselig gjorde Chelseas opprykkssituasjon spent. Servette fortsatte å angripe, og Chelseas forsvar ble mer skjørt og passivt.

I sluttfasen av spillet drepte Chelsea nesten spenningen i kampen i en kontring. I det 83. minutt traff Cole Palmer, som kom inn som innbytter, tverrliggeren med et skudd og bommet på en god mulighet til å låse inn seieren fotballsko kunstgress. Servette fortsatte å lete etter muligheter i kampens siste øyeblikk, men Chelsea-trener Enzo Maresca gjorde betimelige bytter og justeringer for å stabilisere situasjonen på banen, og forsvarte til slutt den totale poengsummen.

Selv om Chelseas prestasjoner i den to-beinte kampen ikke var perfekt, stolte de på fordelene som ble samlet i den første etappen for å komme seg videre til gruppespillet. Med trekningen av gruppespillet nærmer seg, må Chelsea raskt justere statusen for å møte nye utfordringer.